Glasvezelfoutmonitor (FOFM)

 

Diagnose stellen van storingen in glasvezelverbindingen voor telecommunicatiebedrijven was het onderwerp van dit project dat werd uitgevoerd door een afgestudeerde student aan de Pauselijke Katholieke Universiteit, School of Computer Engineering and Telecommunications, in de Dominicaanse Republiek. Het geïmplementeerde project was gebaseerd op "off-the-shelf" commerciële producten - waarbij de interface-uitlezing en gebruikersfuncties werden toegevoegd om een ​​demonstratie van een praktische use-case te maken.

Dit is een complex probleem waarmee CSP's (Communication Services Providers) over de hele wereld worden geconfronteerd en dat tot op de dag van vandaag een uitdaging blijft. Hoe ging Joe dit probleem aanpakken? Waarom, met zijn Glasvezelfoutmonitor (FOFM), natuurlijk….

De FOFM is een draagbaar apparaat dat in staat is om verbinding te maken met de glasvezel die u wilt bewaken, en op zijn beurt, door integratie met een grafische webinterface op het internet, in staat is om elke gedetecteerde glasvezelfout grafisch op een kaart te lokaliseren. De gegevens die zijn vastgelegd van de FOFM zou dan worden verzonden naar een server die de gegevens in de cloud opslaat, waardoor de veiligheid en verwerking van deze informatie wordt gegarandeerd.

Ten slotte zou het systeem een ​​kaarttoepassing gebruiken om de specifieke coördinaten weer te geven van waar de fout optrad. Breng de gebruiker vervolgens automatisch via een instant messaging-toepassing op de hoogte van het bestaan ​​en de locatie van de fout, om een ​​snelle diagnose en reparatie te vergemakkelijken.

Slechts één probleem... waar zou Joe een kleine, goedkope Optical Time Domain Reflectometer (OTDR) vandaan halen, wat het belangrijkste element was dat nodig was om zijn FOFM een realiteit? Zoals ieder van ons die een nieuw onderwerp onderzoekt, ging Joe onmiddellijk naar internet. Een paar toetsaanslagen later had Joe zijn weg gevonden naar de website van de Optical Zonu Corporation (OZC) (www.OpticalZonu.com).

Omdat de OZC-website zo goed georganiseerd is, vond Joe snel zijn oplossing: de Micro-OTDR SFP-transceivers die zijn ontwikkeld en op de markt worden gebracht door OZC. In overeenstemming met de waarnemend PLM voor de Micro-OTDR-producten per tekst, presenteerde Joe zijn zaak en behoefte aan twee (2) Micro-OTDR SFP's om zijn FOFM, en maak zijn scriptiepresentatie af. Als waarnemend PLM stond ik versteld van de verfijning van dit verzoek van Joe.

Dat bleek daar was een paar Micro-OTDR SFP's beschikbaar om aan Joe uit te lenen om zijn werk te helpen voltooien. Maar meer dan dat, een OZC-klant, het Maryland Research and Education Network (MDREN), kwam in beeld. De MDREN Senior Network Engineer, Mike Gemeny, is een grote fan van de Micro-OTDR en heeft zelf een "Pin on a Map"-applicatie voor de MDREN geïmplementeerd. In zijn eigen woorden, "een leraar in hart en nieren", bood Mike Gemeny zich vrijwillig aan om Joe te coachen, die druk bezig was met de voorbereidingen voor zijn scriptiepresentatie en verdediging.

Het eindresultaat?

Dankzij de technologie van de OZC Micro-OTDR SFP-transceivers was het mogelijk voor de FOFM om de volledige afstand van de test glasvezelverbinding te verkrijgen en om fouten onmiddellijk te detecteren, te lokaliseren, te rapporteren en weer te geven. Concluderend kunnen we stellen dat het project voldeed aan Joe's doelen en aan de verwachtingen van zijn 'jury'.

Het beste van alles is dat Joe cum laude afstudeerde, nadat hij met succes zijn eerste proefschrift over glasvezel had verdedigd aan de Pauselijke Katholieke Universiteit, School of Computer Engineering and Telecommunications, de eerste ooit in de Dominicaanse Republiek!

Neem voor meer informatie over de Optical Zonu Micro-OTDR SFP rechtstreeks contact met mij op

Michael J. Hartmann
VP | Bedrijfsontwikkeling | Digitale producten
optische Zonu Corp
(D) 818-579-9592
[e-mail beveiligd]

Delen