GPS-distributie

GPS wordt niet alleen gebruikt voor global positioning; veel moderne elektronische communicatiesystemen vertrouwen op GPS-distributie voor timing en synchronisatie. GPS-distributie biedt een wereldwijd en universeel tijdcodesignaal dat kan worden gebruikt om snelle communicatie tussen veel verschillende apparaten te synchroniseren. Nu de basisstations voor draadloze communicatie groter en complexer worden, worden ze vaak ondergebracht in grote technische ruimten in de kelders van gebouwen. In stedelijke jungle-omgevingen kan het enige duidelijke zicht op de lucht honderden meters hoog op de toppen van gebouwen zijn. Dit is te ver voor een coaxkabel om een ​​GPS-signaal te leveren aan deze communicatieapparatuur. Glasvezel GPS-distributiesystemen kunnen worden gebruikt om off-air timingsignalen te leveren aan grote hoeveelheden apparatuur. Vanwege de lage verzwakking van glasvezel kan dit signaal op grote afstand afkomstig zijn van waar het nodig is. Distributie van GPS-signalen via een RF over Fiber-systeem kan de problemen oplossen van moderne apparatuur die timingsignalen nodig heeft om correct te werken.

Delen