GPS opnieuw uitstralen

Als we het hebben over GPS over Fiber, GPSoF, denken de meesten aan timing voor een datacenter of een mobiel basisstation. Er zijn veel andere toepassingen voor GPS. GPS, of Global Positioning System, wordt vaak gebruikt voor positionering, het volgen van voertuigen of mensen. We vertrouwen op GPS voor aanwijzingen op onze telefoons.

Een toepassing is op vliegtuigen. Onlangs hebben we een bedrijf een GPSoF-oplossing geleverd om het signaal opnieuw uit te zenden in een hanger. Voor dit bedrijf is GPS van cruciaal belang voor hun vliegtuigen omdat ze Fire Retardant op bosbranden laten vallen. Terwijl ze aan deze vliegtuigen in hun hangers werken, krijgen ze geen signaal van de satellieten. Momenteel is de andere oplossing om verificatie na onderhoud uit te voeren, het vliegtuig uit de hanger te rollen. Met de GPSoF ingezet kunnen ze het onderhoud en de test uitvoeren, zonder het vliegtuig te verplaatsen. Het gemak en de tijdswinst zijn aanzienlijk.

Optical Zonu heeft het grootste productaanbod in zowel RF over Fiber (RFoF) als GPS over Fiber (GPSoF). Neem voor meer informatie gerust contact met mij op via per e-mail, klik hier of 818.579.9594.

Delen