Toepassingstip - Dual-Fiber Micro-OTDR-monitor voor Single-Fiber "Stubs", Links en "Dark Fiber"

Is het mogelijk om de Dual-Fiber Micro-OTDR SFP te gebruiken om single-fiber optische links te monitoren?  Dit is een vraag die ons vaak wordt gesteld door onze CSP- en OEM-klanten die de lengte van glasvezel (SMF-28 en vergelijkbaar) willen bewaken, maar geen gegevens hoeven te verzenden. Dat wil zeggen, zij do niet een datalink willen maken, maar zij do een groot aantal glasvezels wilt bewaken met onze Micro-OTDR-functie. Waarom stellen ze zo'n vraag?

Meestal wordt dit gevraagd wanneer de glasvezeloverspanningen relatief lang zijn en de best presterende Micro-OTDR gewenst is. Het cijfer van verdienste voor de prestaties van de Micro-OTDR-functie is Dynamic Range (DR). De DR geeft het aantal "dB's" aan dat beschikbaar is om een ​​optische vezelfout te detecteren over een reeks optische vezels. Roep de Micro-OTDR-vuistregel:

Onze Single Fiber iSFC Micro-OTDR SFP's moeten hun ontvanger delen tussen het gegevenstransport en de Micro-OTDR-functies. De ontvanger moet worden geoptimaliseerd voor gegevenstransport, dus de ontvanger is noodzakelijkerwijs suboptimaal voor de Micro-OTDR-functie. (Over het algemeen "willen" gegevens een brede bandbreedte, terwijl de Micro-OTDR een smalle bandbreedte "wil".)

Dit probleem bestaat echter niet voor onze Dual-Fiber iDFC Micro-OTDR SFP's. Omdat ze aparte ontvangers hebben voor de twee functies, is elke ontvanger geoptimaliseerd voor zijn functie: datatransport of Micro-OTDR.

Voor de iSFC Fast Ethernet Micro-OTDR SFP (dat is 80 Km Class voor datatransport), de DR is 60 dB. Voor de iDFC Fast Ethernet Micro-OTDR SFP (dat is 100 Km Class voor datatransport), de DR is 65 dB. Dus hoeveel verschil maakt deze 5 dB?

Om het prestatieverschil te illustreren, zullen we twee 1511 nm SFP's vergelijken met behulp van ons eenvoudige Micro-OTDR-model, dat de waarschijnlijkheid van detectie van een onbekende fout (onbekende locatie en onbekende reflectie) berekent over een gespecificeerd glasvezelbereik.

Dit zijn de resultaten van het model als we elke eenheidsanalyse "forceren" tot een detectiekans van 95%:

Het belangrijkste resultaat is dat de iDFC Dual-Fiber-model kan een aanzienlijk langer glasvezelbereik bewaken (40.5 km versus 25.8 km), met een waarschijnlijkheid van detectie van een onbekende fout over het bereik van optische vezels van 95%. De extra 5 dB van DR doet een wezenlijk verschil maken.

Daarom wordt deze vraag vaak gesteld door onze CSP- en OEM-klanten.

 

 

Delen