OZC blijft media-erkenning verwerven

Laser Focus World "Faces in Photonics" interview met mede-oprichter en CEO van Optical Zonu, Meir Bartur

De Faces in Photonics-serie werpt een licht op wetenschappers, onderzoekers, docenten en bedrijfsleiders van over de hele wereld wiens werk de optica- en fotonica-industrie hervormt.

Hier hebben we Meir Bartur, mede-oprichter en CEO van Optical Zonu, een leverancier van radio-frequency-over-fiber (RFoF) transportoplossingen.

Laserfocuswereld: Wat inspireerde je werk met RFoF?

Meir Bartur: Mijn reis naar RFoF-technologie werd geïnspireerd door een paar belangrijke marktveranderingen in de telecommunicatie-industrie die zich in de vroege jaren 2000 ontvouwden. Oorspronkelijk was ons bedrijf actief in glasvezelcommunicatie aan de digitale kant in de tijd dat IEEE- en FSAN-standaardisatie was begonnen. Maar we realiseerden ons dat deze standaardisatie-inspanningen onbedoeld de groei van kleinere innovatieve bedrijven, zoals wij, belemmerden en grotere spelers in de industrie bevoordeelden door innovatie en unieke capaciteiten in de kiem te smoren.

Onze frustratie werd nog verergerd door andere uitdagingen, zoals de telecomstop van 2002 tot 2003 en de groeiende invloed van de Chinese markt op prijzen en technologie. We erkenden de noodzaak om te diversifiëren en nieuwe wegen te verkennen om in leven te blijven. Toen we ons bedrijf in 2003 opnieuw lanceerden, verkochten we onze patenten voor digitale communicatie en schakelden we over op analoge RFoF.

Omdat het een nichetoepassing was, waren we niet gebonden aan standaardisatie-inspanningen en groeide de marktvraag gestaag - hoewel niet in een versneld tempo dat concurrentie zou uitlokken en de prijzen zou verlagen. Onze motivatie om ons te wagen aan RFoF-technologie kwam voort uit de markttrends die we waarnamen, de behoefte aan aanpassingsvermogen binnen een evoluerende industrie en de wens om innovatieve oplossingen te bieden voor onaangeboorde marktruimten.

LFW: Belangrijkste onderzoeks-/werkinteresses?

Bartoer: Ik ben gefascineerd door de praktische toepassing van wetenschappelijke vooruitgang bij het omzetten van alledaagse producten in unieke en innovatieve producten. In mijn werk maak ik gebruik van principes uit de natuurkunde en techniek om commerciële componenten aan te passen voor hoogwaardige doeleinden. Een opmerkelijk voorbeeld hiervan is onze micro-pluggable optische time-domain reflectometer (OTDR) die kan worden aangesloten op apparaten en de glasvezelfout overal in het netwerk binnen een paar meter kan vinden. Dit gebeurde omdat we als een team samenwerkten om een ​​probleem in de branche op te lossen. Het stimuleren van positieve verandering is wat mij echt motiveert.

LFW: Is er iets spannends aan de hand binnen het militaire domein op het gebied van fotonica?

Bartoer: Er zijn verschillende opwindende fotonische ontwikkelingen die van toepassing zijn op het leger. Een zich ontwikkelend gebied is gecodeerde communicatie, die essentieel is voor toekomstige slagveldoperaties naarmate wapens en voertuigen autonomer worden.

Een andere is dat het leger aangetrokken wordt tot hogere frequentiebereiken voor communicatie zoals mmWave, dat wordt gekenmerkt door een hoge doorvoer en lage latentie, maar ook gemakkelijk wordt belemmerd door door de mens gemaakte en natuurlijke elementen. Dit geldt voor reguliere omgevingen, maar vooral in zware omstandigheden waarmee het leger routinematig wordt geconfronteerd. Het maakt traditionele signaaloverdracht, zoals coaxkabels en waveguides, steeds omslachtiger en minder efficiënt. RFoF-oplossingen winnen aan populariteit, dankzij hun betrouwbaarheid en veerkracht die signalen over lange afstanden verzenden.

RF-detectie speelt een steeds crucialere rol voor het leger, vooral voor systemen met geleide munitie. Om belangrijke locaties en/of personeel te beschermen, worden nu routinematig geavanceerde antenne-afstandsbedieningstechnieken ingezet.

Optica in de vrije ruimte wint ook aan bekendheid voor satellietcommunicatie omdat er geen bekabeling nodig is om lichtgolven uit te zenden.

LFW: Kun je uitleggen wat je doet om militaire operaties te helpen?

Bartoer: De technologieën van Optical Zonu helpen de veiligheid en operationele efficiëntie van militaire operaties te verbeteren. Onze RFoF-transportoplossingen zijn ontworpen om RF-signalen om te zetten in lichtgolven, waardoor de signaalintegriteit wordt gegarandeerd en degradatie en interferentie worden geminimaliseerd bij het verzenden van bedrijfskritische communicatie over lange afstanden en in ruwe omgevingen waar RF-signalen moeilijk kunnen doordringen.

De defensie- en ruimtevaartsector vertrouwen op RFoF-technologie voor verschillende toepassingen, waaronder antenne-afstandsbediening op militaire vaartuigen zoals vliegtuigen en schepen, het tot stand brengen van veilige satelliettelefoonverbindingen, het bieden van Wi-Fi-dekking voor gevoelige omgevingen en gevoelige gecompartimenteerde informatiefaciliteiten, het verminderen van 'fiber sniffing' ,' evenals nauwkeurige GPS-timing.

Maar het is niet alleen de technologie die belangrijk is: het is de betrouwbaarheid bij het onderhouden en beheren van deze systemen. Een voorbeeld van hoe het mis kan gaan, is dat toen EMCORE hun opto-elektronicabedrijf in april 2023 ontbond, het klanten zonder de nodige ondersteuning achterliet. Als reactie hierop hebben we het EMCORE Customer Relief Program gelanceerd om RFoF-infrastructuurvervanging en doorlopende technische en productondersteuning te bieden aan voormalige EMCORE-klanten in de lucht- en ruimtevaart en defensie.

Door gebruik te maken van onze expertise op het gebied van RFoF-technologie en een scala aan ondersteunende diensten aan te bieden, zorgen we voor een ononderbroken werking van kritieke communicatiesystemen en hebben we een betrouwbaar pad om eventuele fouten op te lossen, mochten deze zich voordoen.

LFW: Wat zijn de meest ontwrichtende/intrigerende dingen die je op dit moment ziet opduiken in de fotonica?

Bartoer: De meest ontwrichtende en intrigerende fotonische ontwikkelingen op dit moment zijn onder meer verbeteringen in lasers met directe modulatie met hogere frequentie en een verschuiving naar binnenlandse productie in de VS. De verbetering en ontwikkeling van lasers met directe modulatie voor hogere frequenties is van groot belang voor kritieke toepassingen, met name voor militaire toepassingen. operaties en defensie, vanwege kosten- en compactheidsvoordelen. Dit is bijzonder opwindend voor ons, aangezien deze technologie steeds meer beschikbaar komt, omdat we een hoogwaardigere glasvezeloplossing kunnen bieden om deze te gebruiken.

Er is ook een groeiende erkenning in de VS om de productie van binnenlandse glasvezelcomponenten terug te brengen om onze afhankelijkheid van andere landen te verminderen. Onlangs is de CHIPS-wet ingevoerd. Deze wet vertegenwoordigt een belangrijke toezegging van de Amerikaanse regering om binnenlandse hightech R&D en productie, ook op het gebied van fotonica, te ondersteunen en te stimuleren. Het probeert innovatie te bevorderen, nationale capaciteiten te versterken en ervoor te zorgen dat we concurrerend blijven. Aangezien de oplossingen van Optical Zonu worden vervaardigd en getest in onze fabriek in Californië, zijn we goed gepositioneerd voor dit momentum.

LFW: Favoriete ding over je baan / werk?

Bartoer: Ik geniet van de mogelijkheid om te communiceren met mensen met verschillende educatieve achtergronden en industrieën. En ik koester het echt om mijn creativiteit in verschillende disciplines toe te passen om kritieke communicatie-uitdagingen op te lossen. Het geeft ook ongelooflijk veel voldoening om getuige te zijn van de groei van applicaties die geworteld zijn in de basis die we jaren geleden hebben gelegd, vooral als het gaat om het digitaal beheren van analoge RFoF-links in grote systemen. Een ingetogen uitdaging bij het opbouwen van een bedrijf rond productie is anticiperen op wat er over jaren nodig zal zijn en het goed doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

advertentie: spectrogon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

advertentie: spectrogon

Ga naar het volgende artikel

augustus 2023

 

Delen